Myynnin Ovikello: Uuden Sukupolven Myyntityökalu

Big Mango Solutionsin Myynnin Ovikello on palvelu, joka etsii oikeanlaisia kävijöitä firman verkkosivulle, ja antaa heille helpon ja nopean tavan ottaa yhtettä yritykseen. Se yhdistää tekoälyn ja oikean ihmisen tekemän työn tehokkaaksi inbound-myynnin ratkaisuksi PK-yrityksille. Liidien hankinta onnistuu luonnollisesti ja tehokkaasti. Ovikello auttaa myös olemassaolevien asiakkaiden palvelemisessa. Positiivista palautetta on tullut sekä myyjiltä että asiakkailta.

Ovikello sopii erityisesti pienille yrityksille joille jokainen potentiaalinen asiakas on arvokas, mutta joille ei ole järkevää pitää asiakaspalvelijoita chattaamassa asiakkaiden kanssa kellon ympäri ja pyhäpäivisin.

Oikean ihmisen antamaa palvelua ei vielä tänä päivänä korvaa mikään kone. Ovikello sitouttaa ostopäätöstä harkitsevan vierailijan firman myyntiprosessiin luomalla tunteen että ensimmäinen askel eteenpäin on jo otettu. Se kertoo vierailijalle mitä odottaa, ja lupaa muistuttaa yrityksen henkilökuntaa asiasta niin ettei se pääse unohtumaan. Tällöin on pienempi todennäköisyys että asiakas menee ostamaan tuotteen kilpailijalta, ja pienempi todennäköisyys että asiakas pommittaa yritystä useaan otteeseen monesta eri kanavasta.

Hyödyt: Luonnollinen ja tehokas liidien hankinta inbound-myyntiin

  • Monesti myyntimahdollisuus menetetään, koska rahat kädessä oleva asiakas unohtuu liian pitkäksi aikaa muun kiireen vuoksi. Ovikello auttaa tässä.
  • Ovikello luo sekä välitöntä tuloa uusista asiakkaista, että auttaa palvelemaan nykyisiä asiakkaita (Customer Aquisition Cost & Customer Lifetime Value).
  • Parempi asiakaskokemus kuin perinteisissä kontaktipyynnöissä. Ero käyttäjäkokemuksessa on pieni, mutta myynnillisesti merkittävä.
  • Palvelu sisältää internet-mainoskampanjan sekä markkinointiautomaation. Jokainen ovikellon painallus parantaa yrityksen mainosten osuvuutta.
  • Sisältää myös oikean ihmisen tekemän seurannan, analytiikan, ja raportoinnin. Tulokset ja parannusehdotukset käydään läpi kuukausittaisessa seurantapalaverissa.
  • Voit keskittyä omaan osaamiseen. Anna meidän etsiä sinulle uusia asiakkaita ja palvella olemassaolevia asiakkaita. Kellon ympäri, vuoden jokaisena päivänä.

Miten se toimii?

DALL·E 2024-01-12 14.47.15 – A

Pekka näkee mainoksen Facebookin tai Googlen verkostossa (Facebook, Instagram, mobiiliappikset, Youtube, sanomalehtien verkkosivut, Google Maps, Gmail...) Mainos vaikuttaa mielenkiintoiselta, joten Pekka klikkaa sitä. Hän päätyy yrityksen verkkosivuille ja huomaa, että yrityksen palvelut kiinnostavat häntä.

image

Pekka haluaa lisätietoja palveluista, mutta hänellä on kiire, joten hän klikkaa ovikellon "Pyydä meitä soittamaan nappia. Virtuaalityöntekijä kerää interaktiivisesti hänen yhteystietonsa, lähettää ne yrityksen
sisäiseen Teams chattiin, ja sanoo "Lähetin jo tiedot heille pikaviestinä. He soittaa sinulle mahdollisimman pian, ja tarvittaessa minä muistutan heitä niin etteivät unohda." Pekka
poistuu. Virtuaalityöntekijä lähettää Googlen analytiikalle koodiviestin, jossa pohjimmiltaan lukee "Tämä kävijä oli kiinnostunut meidän palveluista, näytä mainosta useammalle hänen kaltaiselleen."

doorbell_sale_done

Seuraavana päivänä virtuaalityöntekijä lähettää uuden viestin yrityksen sisäiseen Teams chattiin ja kysyy "Onko joku jo ottanut yhteyttä Pekkaan?". Myyjä tajuaa, ettei hän vielä soittanut Pekalle. Hän tarttuu puhelimeen, puhuu Pekan kanssa ja tekee kaupat. Sitten hän merkitsee systeemiin "Pekan tapaus hoidettu, myin hänelle 399€ arvoisen paketin". Virtuaalityöntekijä lisää 399€ kuukauden kokonaismyyntiraporttiin.

Mihin se perustuu?

Myynnin Ovikello perustuu Big Mango Solutionsin kokemuksiin ja asiakkailta saatuun palautteeseen. Palvelupakettiin kuuluu mainoskampanjan luonti ja hallinnointi, tekoälyn ja ihmistyövoiman yhdistelmä, sekä kuukausittaiset seurantapalaverit tulosten ja kehitysehdotusten käsittelyä varten.

Lisäksi ensimmäisen vuoden aikana seurataan aktiivisesti myynnin kehittymistä ja tehdään tarvittavia strategisia muutoksia. Big Mango Solutionsin asiantuntijat auttavat yritystänne kasvamaan ja kehittämään asiakaskokemusta jatkuvasti.

Kokeile Myynnin Ovikelloa

Luonnollisesti käytämme tätä myös itse asiakashankinnassamme. Voit kokeille Ovikelloa sivun oikeassa alakulmassa olevan chat-ikkunan avulla.