ROBOTIT PUHELIMEEN

PUHELIMEEN VASTAAVAT ROBOTTIASSISTENTIT

Kun potentiaalinen asiakas on kiinnostunut yrityksen tuotteista tai palveluista, kysyminen ja ostaminen pitää tehdä hänelle helpoksi. Myyntiliidiä ei saa haaskata.

Myös olemassaolevien asiakkaiden pitää helposti ja nopeasti saada yhteys yritykseen ongelmatilanteissa tai silloin kun hän harkitsee lisäostoja. Tyytyväinen asiakas ostaa lisää.

Harva asiakas hyppii riemusta kuullessaan vanhantyylisen puhelinkeskuksen sanovan "Jos haluat sitä, paina yksi. Jos haluat tätä, paina kaksi." Big Mango Solutionsin virtuaaliassistentti antaa paremman asiakaskokemuksen. Tekoälyn ja puheentunnistuksen (NLP) ansiosta se ymmärtää kun asiakas puhuu, ja toimii sen mukaan. Se luo asiakkaille kokemuksen aidosta asiakaspalveluhenkilöstä joka palvelee 24/7. Asiakas saa parempaa palvelua myös iltaisin ja viikonloppuina.

Robotin perusversio tunnistaa asiakkaan tarpeen, ja työaikaan se yhdistää puhelun oikealle ihmiselle tai osastolle. Illalla ja viikonloppuna se toimii eri tavalla. Silloin se lähettää pikaviestillä soittopyynnön mikäli asiakas sellaisen haluaa jättää. Näin tiimi saa tiedon tehokkaasti mutta silti hienovaraisesti, ja soittaja puolestaan saa vahvistuksen että hänen asiansa etenee.

Hyötyjä:

- Inhimillisempi. Ei aina anna samaa tylsää vastausta. Vastauksissa voi olla variaatioita ja kombinaatioita.

- Reaaliaikainen Text-To-Speech tarkoittaa että muutosten tekeminen vastauksiin on helppoa. Ei tarvitse nauhoittaa mitään, kirjoitettu vastaus päivittyy puheeseen välittömästi.

- Puheesta saadaan inhimillisempää säätämällä nopeutta, taukoja ja korkeutta

- Sisäänrakennettu logiikka ongelmatilanteisiin. Jos asiakkaalla on käyttövaikeuksia, virtuaaliassistentti siirtää puhelun oikealle ihmiselle.

- Ei tarvitse käyttää nappeja. Käyttö onnistuun myös handsfreellä esim autoa ajaessa.

- Käyttää tunnettujen palveluntarjoajien tekniikkaa (IBM, Google)

Big Mango Solutions on 3CX Partneri

Kun virtuaaliassistentti yhdistetään nykyaikaiseen VOIP puhelinkeskukseen (PBX) saadaan pienellekin yritykselle ammattimainen puhelinkokonaisuus joka kasvaa yrityksen mukana.

- Soittoryhmät

- Puhelunsiirrot

- Työpuhelut ulkomaille/ulkomailla

- Asiakaspalvelunumerot toisessa maassa

Puhelinrobotilla voi myös automatisoida prosesseja. Puhelimessa toimivia kehittyneempiä versioita voidaan kouluttaa hoitamaan itsenäisesti useita asiakaspalvelun tehtäviä. Esimerkkejä:

- Vastaa usein kysyttyihin kysymyksiin

- Auttaa asiakasta ongelmatilanteiden ratkaisussa

- Kerää tarvittavat tiedot tarjouksen tekemistä varten

- Voidaan opettaa käyttämään yrityksen ERP järjestelmiä (CRM, varastonhallinta, tilaukset ym.)

- Tarkistaa tilauksen toimitustilanteen.

- Tarkistaa onko tuotetta varastossa.

- Merkitsee tapahtumat asiakashistoriaan.

- Lähettää tarjouksia ja ottaa vastaan tilauksia.

Big Mangon puherobotti vapauttaa muiden työntekijöiden aikaa tärkeämpiin tehtäviin, ja tarjota asiakkaille välitöntä palvelua yrityksen imagoon sopivalla äänensävyllä. Jossain tilanteissa voi olla tarpeen olla vakava ja virallinen, mutta yleensä on parempi että virtuaaliassistentti on iloinen, pirteä ja lupsakka. Asiakaskokemuksen pitää olla positiivinen.

OTA YHTEYTTÄ

Ole hyvä ja jätä yhteystietosi, sekä viesti, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian. Voit myös pirauttaa meille suoraan numeroon +66 909 812 912 tai lähettää sähköpostia tavoittelemallesi henkilölle. Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi@bigmango-solutions.com