Kimmoke Big Mango Solutionsiin tuli alunperin siitä, että toimitusjohtajamme Antin kaveri, eräs menestynyt softayrittäjä, toi esiin tekoälyn ja puheentunnistuksen edistysaskeleet, sekä sen mitä ne käytännössä mahdollistavat jo nykypäivänä. Tiedettiin että tekoäly on tulevaisuutta, ja ajatus tuntui kiinnostavalta. Strategy Advisorimme Mikan aiemman menestystuotteen, Netvisorin, menestys perustui pitkälti siihen että Mika veljensä Heikin kanssa ymmärsivät riittävän aikaisessa vaiheessa internetin tuomat mahdollisuudet sähköisen taloushallinnon saralla. Ymmärrettiin että nyt on mahdollisuus hyödyntää seuraavaa suurta muutosta, teköälyä.

Joten ei kun tuumasta toimeen. Antti puhuu, lukee, ja kirjoittaa Thaikieltä, ja sijoittamista ymmärtävänä tarkan markan miehenä osasi väsätä bisnessuunnitelman jossa ei haaskata investoreiden rahoja. Mika ehdotti että laitetaan homma käyntiin Agile start-up metodologiaa ja hyvää strategiaa käyttäen niin, että vältetään start-upeille tyypillinen death valley ja saadaan samalla kerättyä sopivaa osaamista lähipiiriin. Tilaisuutta lähteä mukaan pienosakkaaksi tarjottiin myös herralle nimeltä Amrint Petshu, lempinimeltään Em. Hän vastasi jo tuolloin pitkälti yli sadan Adidas-liikkeen tuloksesta Thaimaassa, ja hänellä oli taustaa myös mm. Tesco-Lotus supermarketin Store Managerina. Em tarttui tilaisuuteen.

Antti haki perustettavalle firmalle Thaimaan hallituksen sijoituslautakunnan, Board Of Investment:in (BOI) hyväksynnän. Hiusten määrä päässä meinasi vähentyä, kun vanhan teollisuuden kankeisiin kaavoihin tottuneet BOI-virkailijat esittivät mitä kummallisimpia kysymyksiä ja vaatimuksia uuden teknologian mahdollisuuksista. Homma kuitenkin onnistui kun kommunikaatio voitiin käydä suoraan Thaikielellä ilman välikäsiä.

Tänä päivänä Big Mango Solutions on Bangkokissa kotipaikkaansa pitävä softayritys, jonka puhelimeen vastaavat tekoälyassistentit ja niiden ympärille rakennetut palvelukokonaisuudet tehostavat ja laajentavat myyntiä ja asiakaspalvelua. Tarjoamme asiakkaidemme tarpeiden mukaan suunniteltuja ratkaisuja. Pienelle yritykselle voi riittää kotisivuilla oleva kohtuullisen yksinkertainen liidinkeräysbotti, jonka asiakkaat löytävät oikein kohdennetun digimarkkinoinnin avulla. Vaativampiin tarpeisiin sopii esim puhelimeen 24/7 vastaava virtuaaliassistentti joka keskustelee asiakkaiden kanssa, ja sopii kalenterivarauksen heidän kanssaan tai kerää tarvittavat tiedot tarjouksen automaattista laskemista ja lähettämistä varten.