VIDEOT

ESIMERKKIVIDEOITA ROBOTIN HYÖDYISTÄ

Tässä videossa MangoSpeak-puhelinrobotti ottaa vastaan ilmoituksen asiakkaalta mahdollisesta vaaratilanteesta ja viesti pitää saada nopeasti perille oikealle taholle. Robotti kerää tarvittavat tiedot vaaratilanteesta ja ottaa oikeat yhteystiedot asiakkaalta. Tätä ominaisuutta voidaan käyttää esimerkiksi sähköyhtiölle, vartiointiliikkeille tai kiinteistönhoidossa jne
MangoSpeak-puhelinrobotti voidaan yhdistää asiakkaan kalenteriin tai muihin ERP-Järjestelmiin. Sen avulla robotti voi hoitaa ajanvaraukset ja tapaamisajan muutokset esimerkiksi asiakasnumeron perusteella. Robotti myös lähettää tarvittaessa vahvistuksen asiakkaalle sähköpostilla tai tekstiviestillä.

Asiakkaat voivat keskustella puhelinvaihteessa olevan MangoSpeak-puhelinrobotin kanssa perinteisen päätöspuubotin sijasta. Robotti osaa siirtää puhelut oikealle osastolle ja toimittaa pikaviestin jos yhteyttä halutulle henkilölle ei saada.

MangoSpeak-puhelinrobotin puhenopeus on täysin kustomoitavissa ja se voidaan kouluttaa vastaamaan kysymyksiin monella eri tavalla. Nämä ominaisuudet takaavat paremman ja ihmismäisemmän asiakaspalvelukokemuksen.